Министър-председателят Бойко Борисов  даде извънреден брифинг по повод решението на

...
Министър-председателят Бойко Борисов  даде извънреден брифинг по повод решението на
Коментари Харесай

Борисов: Влязохме в чакалнята, но не се радвам, защото не сме единни

Министър-председателят Бойко Борисов  даде ексклузивен брифинг във връзка решението на финансовите министри от Европейски Съюз България да влезе в чакалнята на еврозоната. Той отстъпи правото да приказват първи на шефа на Българска народна банка Димитър Радев и на финансовия министър Владислав Горанов.
Ето какво споделиха те:
Димитър Радев: „ България е към този момент член на банковия съюз, българският лев е част от валутния механизъм. Това е исторически акт, който би трябвало да ни обедниява, няма да стане през днешния ден, само че ще се получи. България в никакъв случай не е имала такава тежест в европейските каузи. Хората от Българска народна банка поставиха големи старания в този развой, само че бяхме подкрепени с значими политически актове. Премиерът беше на висотата на историческите условия.
Финансовият министър Владислав Горанов: “Съпоставимо е събитието с участието ни в НАТО и Европейски Съюз, несъмнено следва приемането на еврото, което няма да стане незабавно. Ние свързваме кръвоносната система на нашата стопанска система с една от най-силните системи в света. Благодаря на Българска народна банка и българския парламент, трябваше да променим най-малко 15 закона, с цел да отговорим на условията към нас. Днес бих желал да кажа, че когато българското общество се сплоти към цел, то тя може да бъде осъществена сполучливо. Вярвам, че присъединяване в банковия съюз ще докара до такова икономическо развиване, каквото сме забелязали при другите страни, взели участие в него. Оптимисти сме, че в идващите десетилетия имаме късмет да реализираме икономическо развиване, каквото българските жители заслужават ".
Бойко Борисов: „ Голямо благодаря на президента на ЕЦБ, на Кристин Лагард. Голямо благодаря на Валдис (Домбровскис), огромна работа свърши това момче. И несъмнено на Урсула фон дер Лайен и несъмнено на нашия екип, гуверньора и министрите и несъмнено канцлера Меркел и президента Макрон. Няма да не помни по какъв начин седяхме, по време на европредседателството, бяха всички огромни, желая доста да им благодаря. Попитаха ме кой ми е най-големия приоритет, споделих еврозоната. Вече няма кой да прави финансови измами, тъй като всичко светва там, Няма от какво да се опасяват нашите банки. Едновременно с това не ми е добре. Криво ми е, с нашия президент в този момент трябваше през днешния ден да сме дружно, народът трябваше да е дружно. Цяла Европа гърми. А ние през целия ден демонстрираме кой какъв брой ненавижда. Свършихме голяма работа, а ние през целия ден отбиваме офанзивите на нашите българи, които желаеха да попречат на това. Когато сме единни, когато не си вършим мръсотии един на различен, България ще дръпне напред
Майка ми е учителка, татко ми е пожарникар, аз съм инженер, лекар на науките. Създали са ме малко по-силен физически. Кой може да ме обиди по този начин. Вместо да се хванем, да работим непрекъснато, такава рецесия наближава. Всеки ден прокуратурата влиза в някое министерство. Ще пристигна време, когато никой няма да желае да стане, като в Румъния. Истински имам вяра, че съединението прави силата. Искам да сме дружно, за се радваме дружно с хърватите. Хората се радват за нас, а ние плашим с митинги. Посланиците какво пишат съгласно вас? Елате да инвестирате в България? Нестабилна страна. Какви пълномощия му липсват на президента? Не се веселя, разграничена страна от етническо напрежение, от митинги “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР